2010. sze 10.

Kik a világ legjobb játéktervezői?

írta: Plenni
Kik a világ legjobb játéktervezői?

Zoli barátom készített egy kimutatást, amely a Boardgamegeek ranglista (Geek rating) alapján sikerességi sorrendbe állítja a játéktervezőket.

A kimutatás az alábbi kritériumokkal készült:
Minden top 500-as játék után pontot kap a tervező:

(top10: +3 pont; top100: +2 pont; top200: +1 pont; top300: +0,5 pont; top500: +0,25 pont). Egy játék után csak egyszer kap pontot, értelemszerűen a legnagyobbat. Egy játék kiegészítői vagy szcenáriói egyel alacsonyabb pontszámot kapnak, mint ahová esnének. A kimutatás a szeptember 6-ai adatok alapján készült.

Összegezve tehát: az alábbi lista a játéktervezők et rangsor olja a Boardgamegeek felhasználók pontszámai alapján. Akinek sok jól értékelt játéka van előre kerül a listában, akinek kevés ...

Tovább Szólj hozzá

statisztika teszt boardgamegeek

2010. sze 06.

Retteg, félj és borzadj - Íme a Speicherstadt!

írta: Plenni
Retteg, félj és borzadj - Íme a Speicherstadt!

A játék neve: Die Speicherstadt . Angolul - mint azt a boardgamegeekről megtudhatjuk - The Speicherstadt a játék neve. Azt hiszem a potenciális célközönség közel felét itt vesztették el... A másik 50%: a kitartó / a Stefan Feld rajongó / a német vagy germanofil viszont egy igazán kellemes játékkal ismerkedhet meg. (azok, akik az első 50%-ba tartoznak, válasszák a holland kiadást, melynek neve: Het Koopmanshuis:))
Hamburg raktárvárosa: Speicherstadt - ahol a játék zajlik - egyébiránt egy igazán szép ötlet a tematikára. Remek háttér egy konliktusgazdag játékhoz, amiben a századforduló kőkemény kapitalizmusának világát élhetjük át. A játékosok kereskedőket alakítanak. "Fafejű" kereskedőinasaik segítségével körről-körre elfoglalják ...

Tovább Szólj hozzá

történelmi kereskedelmi táblásjáték

süti beállítások módosítása