2017. júl 04.

This War of Mine - Videósorozat

írta: -csibu-
This War of Mine - Videósorozat

13329597_468894486638905_8228837394051276023_o.jpg

2016. május 31-én sokak álma teljesült: a PC-n, majd Androidon és iOS-en sikert sikerre halmozó This War of Mine társasjátékos átiratának közösségi kampánya sikeresen zárult. Ezzel biztossá vált, hogy kb. 1 évvel később a támogatók hozzájutnak a This War of Mine fizikai példányához.

Az is biztosnak látszott, hogy ennyire depresszív, negatív hangulatú játékot talán még sosem alkottak. A háború borzalmai a civilek szemszögéből? Izgalmas, de meglehetősen komor téma, főleg, ha figyelembe vesszük, hogyan változtatja meg a háború a lelket. Nem véletlen, hogy ebben a kooperatív játékban fontos szerepet kap a szűkös erőforrásaink beosztása, a túlélés és a történetvezéreltség. Utóbbihoz egy 2000 bejegyzést tartalmazó füzet is hozzájárul. Ezzel kapcsolatban talán csak három negatívuma van a játéknak: a masszív nyelvtudás és a szinte lehetetlennek tűnő győzelem ezzel a komor hangulattal, komolyan feladja a leckét a legkeményebb szívű és legnagyobb játéktudású gémereknek egyaránt.

huzopakli01.jpg

De pontosan milyen is a játék? Milyen komponensei és mechanizmusai vannak, hogyan működik és mitől olyan nehéz a győzelem? Ezekre a kérdésekre ad választ háromrészes videósorozatom. Bár korábban már készítettem videókat, most először történik meg, hogy fizikai játékot mutatok be videón keresztül, sőt, egyfős játékra is vetemedem. Az ezzel kapcsolatos hibákért elnézést, van belőlük rengeteg, de igyekszem tanulni és javítani ezeken. Legnagyobb szomorúságomra, a második számú kamerával nem sikerült használható felvételeket készítenem, de majd legközelebb.

Jó szórakozást kívánok a videókhoz, melyek most különösen hosszúak lettek, de szerettem volna minden részletre kiterjedő videót készíteni, megtanítani a szabályok többségét és megmutatni, a játék minden elemét. Ha végignézted, akár csak egy részét is, megköszönöm, ha észrevételeidet jelzed felém, illetve azzal is sokat segítenél, ha feliratkoznál csatornámra. Köszönöm!

 

Bónusz Content: a kifestett figuráink

 

Szólj hozzá

horror videó szerencse pc játék építés komplex review táblásjáték kooperációs egyfős