2015. jún 23.

Teknő-Csenő memóriajáték

írta: Gador
Teknő-Csenő memóriajáték

Szereted a teknősöket? Jó a memóriád? 12 évesnél fiatalabb vagy? Esetleg gyerkőcnek keresel egy remek kis társast? Akkor a Te játékod a Teknő-Csenő! Gador egy kisebb kedvcsinálóval és játékbemutatóval jelentkezett! :)

teknocseno.jpg

Hogy miért? Mert ez ötletes megfigyelést igénylő ügyesség társasjáték. Fejleszti a memóriát, a megfigyelőképességet és a koncentrációt. Mindezt úgy, hogy a három különböző (sárga, piros és zöld) teknős páncélját cserélgetjük: amíg a zöld teknős piros páncélt húz, a sárga teknős zöld páncélt vesz magára, a sárga páncél a piros teknősnek marad. A gyerkőcök feladata a játékban az, hogy olyan lapot találjanak, amin a teknős és a páncél színe megegyezik az egyik, teknős és páncél színeivel. Akinek sikerül olyan lapot találnia, megtarthatja azt. A játékot az a játékos nyeri, aki a legtöbb lapot gyűjtötte. Mi általában 3-5 gyűjtött kártyáig játszunk, mert 3 éves megunja a hosszabb játékot.

A játékot 3 éves kortól ajánlják, 2-4 játékos részére. A dobozban a 3 teknősön kívül még 27 kártya található. Memóriajátéknak kiváló, a teknősök aranyosak, a gyerekeknek kihívás lehet megtalálni a megfelelő képet.
Számomra különösen nagy élmény volt megfigyelni a kisebbik (középső) lányomon, ahogy az egyszínű teknősökhöz való "ragaszkodását" elengedte, és mert variálni! Persze ehhez kellett, hogy lássa, ezzel jobban ki tud szúrni a naggyal, aki pedig mindig a legtöbb lapra hajt! Ő szép lassan azt tanulta meg, hogy nem mindig az elsőség a lényeg, hanem azt, hogy együtt játszunk.
Jó játékot kicsiknek és nagyoknak egyaránt!
Gador
Szólj hozzá

gyerekek állatos családi játék