2014. aug 06.

Egy őrült gyilkos nyomában

írta: -csibu-
Egy őrült gyilkos nyomában

jack_the_ripper_by_davepalumbo-d5nf3d2.jpgSötét félhomály, idegborzoló sikolyok, sűrű füsttel telt levegő. A gramofon irányából érkező baljós muzsikát hallgatva és a gyilkosságokról készült aktákat látva az elme összezavarodik. A nyomasztó festmények és a gyilkostól származó levelek hatására lassan feleszmélünk: bezártak minket és másfél óránk van megmenteni önmagunkat és egy újabb áldozatot... Vajon sikerül, vagy a gyilkos újabb áldozatokat szed?

Kicsit rendhagyó játékismertetővel jelentkezünk ismét. Az elmúlt tíz évben ugyanis nem csak a társasjátékok változtak meg és váltak több tízezer felnőtt hobbijává és elsődleges szórakozásává, hanem egyre több élő játék is alakult. Két fő ágazat, az adrenalinban tomboló ijesztgetős, valamint a szerencsén is alapuló szobákon át keresgélős-kijutós játékok próbálnak gondoskodni egy-egy órányi kikapcsolódásról. Bár ezek a játékok is hatalmas élményt rejtenek, mégis megjelent az igény egy ezeknél komplexebb, komolyabb, a szerencsét teljes mértékben nélkülöző játékra, mely félelmetes ugyan, mégis játszható akár már 16 éves kortól.

A körítés témája meglehetősen hálás: az egyik leghíresebb sorozatgyilkos nyomában járunk, London szegénynegyedében, 1888-ban. Ekkor indult "hódító" útjára a csak Hasfelmetsző Jack néven emlegetett ismeretlen, aki különösen kegyetlen és elképesztő tetteivel a mai napig lázban tartja a világsajtót; a tettest ugyanis soha nem kapták el. A Horrorlegendák a lehető legalaposabban járta körül a témát és mindent megtett azért, hogy másfél óra erejéig visszacsöppenjünk a múltba. A játék szinte minden eleme korhű, a hangulatot tökéletesen visszaadva és így lehetővé téve, hogy valódi nyomozónak érezzük magunkat, és megfejtsük azt, amit korábban senkinek sem sikerült.

HL2i.jpg

Hogyan zajlik mindez és mitől válik társasjátékká? A játék kezdetén a szerepjátékokhoz, vagy a horror témánál maradva a Cthulhu-világban játszódó Arkham Horror társasjátékhoz hasonlóan mindenki egy saját karakterkártyát kap, saját előtörténettel, saját célkitűzéssel és egyedi képességekkel. Az érthető és könnyen megjegyezhető játékszabályok ismertetése után irány a játék: a logikai fejtörők, zárak, feladványok feltörésével úgy kell bizonyítanunk nyomozói képességeinket, hogy közben nem törünk meg mentálisan. Másfél óra kőkemény kooperáció ez, ahol egyetlen hiba sok-sok percbe, Jack utolsó női áldozatának, sőt, a játékosok saját életébe is kerülhet!

jack_the_ripper_by_jsevs-d6egcm8.jpgA feladványok valóban nehezek, sokszor izzasztóak is, de különösebb ügyességet nem igényelnek, csupán logikai és megfigyelési képességeinket szükséges latba vetni. A korhatár (16+) nem csak a felnőtteknek is olykor gondot okozó feladványok miatt, hanem az igen részletes rendőrségi aktákkal és a félelmetes, egyedülálló hangulattal fűszerezett téma miatt is érthető. A Húzópakli ötfős csapata egytől-egyig, tetőtől talpig átérezte a helyzet komolyságát, ahogyan egyik titokról a másikra haladva derítettünk fényt a végső igazságra, mely azonban csak a legkitartóbbak számára válhat ismertté. Talányos, élménydús, emlékezetes kaland a Horrorlegendák, amit mindenkinek ajánlunk, aki szeretné megmérettetni önmaga és barátai, családtagjai, munkatársai képességeit és egy kis izgalmat csempészne a mindennapokba!

HL1.pngCsak egy igazán jó csapattal (2-8 fő is játszhatja, talán 4 fővel a leginkább ajánlott) sikerülhet önmagunkat és az utolsó áldozatot is életben tartani, valamint felfedni Jack 150 éves titkát. Te mit gondolsz, képesek lennétek rá?

www.horrorlegendak.hu

Jó játékot kívánok: Csibu

 

Szólj hozzá

blog kutatás horror feladvány szerepjáték történelmi logikai komplex kooperációs horrorlegendák