2011. aug 26.

Befejeződött a Szentpétervár bajnokság csoportköre!

írta: -csibu-
Befejeződött a Szentpétervár bajnokság csoportköre!

Sziasztok!

Körülbelül 3 hónapja indult el az LFG.hu fórumon a 3. online bajnokság. A korábbi két bajnokságot (Roll through the Ages és Stone Age) az oldal társszerzője, Plenni szervezte, most ő mint résztvevő indult az általam meghirdetett Saint Petersburg bajnokságban. Minden alkalommal a Yucata.de honlapon bonyolítottuk le az online mérkőzéseket, melyek most igazi maratoni csatákat, kiélezett két csoportot hoztak! Bár még a bajnoki és a vigaszág döntője hátravan, a csoportkör véget ért; a benevezett 13 játékos közül pedig 7-nek véget ért a bajnokság, 6-nak pedig még 1-1 mérkőzése van hátra. A játék meghirdetésére vonatkozó szabályok alapján lássuk a csoportkör végeredményét!

A-csoport:

Itt a 7 játékos 4 mérkőzést játszott, minden ellenféllel kétszer találkozott mindenki. Sokkal kiélezettebb is volt, mint a B csoport, minden egyes pontnak óriási jelentősége volt. Jól jellemezte a bajnokságot, hogy bár Dunda hamar lejátszotta mérkőzéseit, amik igen jól sikerültek számára, mégsem lehetett biztos továbbjutónak mondani. Az utolsó mérkőzésen dőlt ugyanis el tulajdonképpen az első négy helyezés, ahol ráadásul az első két játékosnak ugyanannyi pontja lett, így a több rubel döntött! Lássuk a csoport végeredményét:

- 7. helyen Plenni végzett. Kétszer lett 3., kétszer 4. a mérkőzésein, így 6 pontot szerzett. Sajnos nem igazán tudta megszorongatni riválisait. Legközelebb biztosan jobban fog teljesíteni!                                                                                                     - 6. helyezést ért el Spoonman, aki egyszer második, egyszer harmadik és kétszer negyedik lett, így 7 pontnak lett gazdája. Őt is csak bátorítani tudom: legközelebb biztosan jobban fog menni, ne adjátok fel!
- 5. lett Antalzoli 9 ponttal. Érződött játékán, hogy jó elképzelései vannak, átlátja a játékot. Azonban így is legyőzőkre akadt. 2 második helyén kívül 1-1 harmadik és negyedik pozíciót ért el.  Érdekesség, hogy a 7 játékos közül övé lett a mérkőzések során a harmadik legtöbb pont (csak néhány választotta el, hogy ezen a képzeletbeli dobogón a második helyen álljon) - 285-öt gyűjtött összesen.
- A negyedik helyet Fhuse szerezte meg, aki számomra a 13 játékos közül a legérdekesebb volt. Hogy miért? Ennek több oka van: ő szerezte csoportjában a legkevesebb pontot; ő szerezte az összes játékos közül a legkevesebb átlagpontot (ez azért is érdekes, mert a másik csoportban 5 játékban vett részt mindenki, és a 3 fős játékok általában több pontot hoznak, mint a 4 fősek); ráadásul 2 utolsó hely is a nevéhez fűződik. Azonban mivel a másik kettőt megnyerte, így összesen 10 ponttal felért a 4. helyre, ami még éppen továbbjutó hely!
- A dobogós helyezettek között azonban tényleg minimális dolgok döntöttek. A 3. lett, így szintén vigaszági döntőbe Halga jutott. 12 pontot szerzett, és az utolsó mérkőzésén csak azért szorult a dobogó harmadik fokára, mert kevesebb pénze volt. Ez pedig azt jelentette, hogy nem küzdhet meg a bajnokság döntőjében. Egyébként ő szerezte a csoportban a 2. legtöbb pontot, 286-ot. Az eddigi játékosok közül ő az első, aki egyik mérkőzésen sem szorult az utolsó helyre, azonban első csak egyszer tudott lenni.
- Az első és második helyezett között holtverseny alakult ki! Ugyanannyi, 13-13 pontot szerzett Dunda és Noctua is. Mindketten 2-2 győzelmet, 1-1 második és 1-1 harmadik helyet tudhatnak magukénak. Közöttük az döntött a sorrendnél, hogy egymás ellen milyen eredményt értek el. Mivel egyszer egyikük, másszor másikuk végzett előrébb, így csak az ezekben a küzdelmekben elért pontszámuk döntött. 185-161-es összesítéssel viszont csak a második helyet szerezte meg Dunda, aki egyébként 267 pontot ért el 4 játéka során. A dobogó legfelső fokára így tehát Noctua került! 343 szerzett pontja alapján is megérdemli a győzelmet! Mindketten továbbjutottak a döntőbe, mindkettőjüknek hatalmas gratuláció ezért az eredményért! Sok sikert kívánok a továbbjutóknak!

B-csoport:

A küzdelemben elég hamar látszódott, hogy a 6 játékos közül 3 nagyobb tapasztalattal, játéktudással rendelkezik. Azonban nem kizárt, hogy egy újabb bajnokság esetén más végeredmény lenne. Köszönhetően annak, hogy mindenki kétszer találkozott minden ellenféllel, igen nagy adok-kapok jellemezték a mérkőzéseket, gyakran aki korábban adott ellenfele előtt végzett, a következő játszmában mögötte ért célba. De hagyjuk a rizsát, vágjunk bele!
- 6. helyezést ért el Trolli, aki - bár most először játszott a Saint Petersburggal - bátran vállalta a játékot. A többiekkel szemben alig volt esélye, de hű maradt, végig kitartott, köszönjük részvételét! Az 5 lejátszott mérkőzés során 277 pontot ért el összesen.
- 5. helyezést ért el Paya, közvetlenül előtte 4. lett frankusx 8-8 ponttal. Közöttük az döntött a sorrendnél, hogy egymás ellen milyen eredményt értek el. Mivel egyszer egyikük, másszor másikuk végzett előrébb, így csak az ezekben a küzdelmekben elért pontszámuk döntött. Amikor Paya végzett előbb, akkor ő 111, frankusx 100 pontot szerzett. Ellenben amikor megfordult a sorrend, Paya-nak 63, frankusx-nek viszont 76 pontja lett, így 176-174-es összesítéssel frankusx lett a 4., Paya pedig az 5. Szép kis küzdelem volt az övéké! Frankusx egyébként 438, Paya pedig 369 pontot gyűjtött összesen a játszmák során.
- A dobogós helyek között azonban csak 1-1 pont döntött! Éppen lecsúszott a "rájátszást" jelentő helyről Ryek, aki a 3. helyet szerezte meg, 12 ponttal (375-ös összpontszámmal)! Mindössze egyszer lett utolsó a játszmák során, akkor is csak a B csoport 1. és 2. helyezettje utasította hátrébb, akik: Lenke és Csibu.
- A második helyet közülük Lenke szerezte meg 13 ponttal! Gratulálunk, a vigaszágra jutott, azaz mindenképpen benne van a legjobb 6 között! Ha pedig ugyanilyen lendülettel játszik tovább, akár meg is nyerheti a vigaszágat - ezt sugallja az is, hogy az 5 játék alatt 596 (!) pontot szerzett.
- Az első helyezett - már kitalálható - Csibu (jómagam) lett, 14 ponttal (501 össz.ponttal). Mindössze egyszer nem sikerült a győzelem, akkor pedig Lenke kerekedett fölém, bebizonyítva, hogy érdemes a 2. helyre! A győzelemhez azért némi szerencsére is szükségem volt, újabb bajnokság esetén már nem biztos, hogy ugyanez az eredmény születne!

Így végül a Noctua - Dunda - Csibu bajnoki és a Halga - Lenke - Fhuse vigaszág döntőjére kerül majd sor! Kérem, hogy az első helyen álló játékosok indítsák a játékot, és olyan sorrendben vegyék fel a játékhoz a többieket, amilyenben itt megírtam! Ezt az alapján számoltam ki, hogy a döntőkbe jutók szerzett pontszámát elosztottam az összes szerezhető pontszámmal (Noctua: 13/16=0,81; Dunda 13/16=0,81; Csibu 14/18=0,77, valamint Halga 12/16=0,75; Lenke 13/18=0,72; Fhuse 10/16=0,62). Sok sikert kívánok mindenkinek, győzzön a jobb! :)

Köszönöm minden résztvevőnek a türelmet, a megbízhatóságot és az egymásra való megfelelő odafigyelést! Szeretnék gratulálni minden játékosnak, a kiesőknek remélem nem ment el a kedvük egy újabb megmérettetéstől, a továbbjutók előtt pedig le a kalappal! Jó volt veletek játszani, örültem, hogy létrejött ez a kis házibajnokság!

Akit érdekelnek az apróbb részletek, a pontos végeredmények és a táblázat, az IDE kattintva megnézheti!

A döntők eredményeiről új bejegyzés nem lesz, hanem ehhez a bejegyzéshez kommentben írom meg a végeredményeket! :)

Jó játékot: Csibu

Szólj hozzá

bajnokság online játékok