2011. jún 20.

Tichu-bajnokság

írta: Plenni
Tichu-bajnokság

Hosszas beharangozások és előkészületek után múlt szombat került megrendezésre a Tichu-bajnokság.
Bár a szervezés folyamán sok időpont és sok résztvevő felmerült, végeredményben 4 páros vállalta a megmérettetést (tulajdonképpen jobb, mint, ha 5 páros lett volna;-)). Bevallom néhány párossal többre számítottam: talán a hétvégi időpont, talán a páros jelentkezés feltétele tette, hogy összesen 8-an gyűltünk össze az Apáczai Gimnázium 303-as termében.

A kis létszám viszont együtt járt a jó hangulattal. A négy csapat körmérkőzésben mérte össze tudását és szerencséjét, majd a két legjobb csapat döntőzött, míg a másik két páros a dobogóért vívott küzdelmet.

Összesen tehát nyolc, 1000 pontos mérkőzés került lebonyolításra. A 8 mérkőzés 66 fordulóból állt. A leggyorsabb partiban 4 forduló alatt összejött az 1000 pont átlépése, de akadt mérkőzés, amelyben 14 forduló kellett az üdvösséghez. 32 tichu-bemondás került abszolválásra.

A győzelmet Boga Laci - Jesztl Józsi páros szerezte meg, magabiztosan minden mérkőzésüket megnyerve. A legkeményebb meccsükön 1050-650-re sikerült megszorítani őket.

Összességében jól sikerült a fél 3-ig tartó szombat délelőtt. Voltak durva bemondások, extrém partik, stilszerűen kínai kaja, csokihalmok, iskolapad-feeling, beszélgetés., fair-play különdíj, miegymás... Meggyőződésem, hogy a Tichu, mint kártyajáték versenyre van kitalálva! Jó lenne valamikor újra megmérettetni magunkat!

Szólj hozzá

bajnokság kártyajáték