2010. máj 16.

Röviden a Carcassonne-ról

írta: -csibu-
Röviden a Carcassonne-ról

Szia! Közel 40 nap van hátra a 2010-es Spiel des Jahres díjazott kihirdetéséig. Addig viszont ígéretemhez mérten ezt a díjat korábban elnyert játékokról írok. Előzőleg a Heimlich and Co-ról, most a Carcassonne-ról lesz szó.

 
A Gazdálkodj okosan! után az első igazi társasjáték volt, amivel találkoztam. Megtetszett, pár évvel később pedig - a Monopoly mellett - az első játék volt, amit beszereztem. Nem csak nekem, a páromnak, barátainknak, családunknak is kedves játékká vált, így hamarosan megvettük a kiegészítőket is. Bár a Carcassonne család óriási, hatalmas választékból válogathatunk, én az „alap”, év játéka díjat nyert játékról és ahhoz tartozó néhány kiegészítőről ejtenék pár szót.
 
A földesúri korba ...
Tovább Szólj hozzá

szerencse gyerekek lapkalerakós spiel des jahres családi játék

2010. máj 13.

Néhány gondolat a nevezési díjról

írta: Plenni
Néhány gondolat a nevezési díjról

Az alábbi gondolatok semmiképpen sem akarnak kimondott igazságok lenni, nem paradigmák, pusztán hangosan gondolkodás, útkeresés .

A napokban indult a blogunkon is beharangozott online Stone Age bajnokság. A szervezés alatt szembesültem azzal, hogy (nem csak van, hanem) vannak potenciális játékostársak, akiket kifejezetten a nevezési díj tart vissza az indulástól.
Összesen három visszajelzést kaptam e témában. Két játékostársunk emiatt nem indult el a bajnokságon, egyikük pedig egyéb okok miatt, de számára is elfogadhatatlan a nevezési díj egy társasjáték-bajnokságnál.
Összesen 12 regisztráció érkezett a versenyre, ami szép szám, de ha figyelembe vesszük azokat, akik a nevezési díj miatt nem indultak el (lehetnek olyanok is, akik nem ...

Tovább Szólj hozzá

bajnokság pénz

2010. máj 10.

TOP 10 magyar társaslista

írta: Plenni
TOP 10 magyar társaslista

Aránylag kevés magyar boardgamegeek felhasználó készít geeklistet , pedig hasznos opció és nem utolsó sorban vagyunk egy páran akik szeretünk ilyeneket böngészni. Hazai berkekben egészen biztosan Laci viszi el a pálmát, neki jelen pillanatban 34(!) geeklistje van és a mi a még "durvább", szinte mind élő, illetve érdekes vagy hasznos. A lenti toplistába tőle több lista is befért volna, de előnyben részesítettem a magyar nyelvű listákat és szempont volt, hogy a lista élő vagy legalább teljességre törekvő legyen. Végül jelezném, hogy a saját listáimat nem szerepeltetem a TOP10-be, viszont ajánlom bárki figyelmébe!:)

TOP 10 magyar geeklist:

1. Magyarország bemutatása társasjáték címekről (asszociatív) (Molnár László)

2. Tavaszi rajzás ...

Tovább Szólj hozzá

boardgamegeek

süti beállítások módosítása