2010. ápr 25.

Gamer? Nem gamer?

írta: Plenni
Gamer? Nem gamer?

Az alábbi tesztsort kitöltve lemérheted társasjátékismereti tudásodat. Nyilvánvalóan nem átfogó jellegű a teszt, így nem kell elkeseredni vagy elbizakodottá válni az eredmények láttán! A lényeg a móka.

A teszt 15 kérdésből áll. Minden kérdésnél egy jó megoldás van. A kérdések az április 22-ei állapotokat tükrözik. Talán nem is kellene mondani, de a válaszokat fejből kell kiválasztani, nem guglizva , bégégézve . A lap legalján - halványan szedve - találhatók a megfejtések. Előtte pedig egy értékelőtáblázat, amolyan "Nők Lapjás" stílusban.

Akinek van kedve, kommentben megküldheti az eredményt vagy azt, amin meglepődött vagy bármit... Hajrá!

1. Melyik híres társasjáték-tervező látható a képen?
a, Wolfgang Kramer
b, ...

Tovább Szólj hozzá

teszt

2010. ápr 23.

A kolosszális Colosseum

írta: -csibu-
A kolosszális Colosseum

 

Két hét alatt elérkeztünk a 6. játék bemutatásához, ami egy gyönyörű alkotás, ahogy a címben is már olvasható, a COLOSSEUM. Ez a játék nem csak azért kedves a szívemnek, mert történelmi témájú, nem csak azért szeretem, mert szép (egyszerűen jó ránézni a játékra), nem csak azért, mert nagyon könnyen bele tudjuk élni magunkat az „arénaigazgató” szerepbe, hanem azért is, mert megunhatatlan, minden benne van, ami egy remek társasjátékból nem hiányozhat!
 
A játék célja felidézni a Római Birodalom azon éveit, amikor a „kenyeret és cirkuszt a népnek” szólás-mondás érvényesült. Minden játékosnak van egy (a kezdetben elég aprócska) arénája, ahol a nép szórakoztatása céljából különböző programokat, eseményeket ...
Tovább Szólj hozzá

történelmi táblásjáték

2010. ápr 21.

Első céges társas-est - Hart an der Grenze

írta: Plenni
Első céges társas-est - Hart an der Grenze

Múlt kedden volt az első alkalom, hogy kollégáimmal közösen társasjátékoztunk. Pironkodtam is eleget, hiszen már 5 éve dolgozok a cégnél és eleddig még nem volt semmi. Mások már pár hónap után céges klubbot üzemeltetnek...(és ez nem csak társasjátékboltban dolgozókra vonatkozik;-)) A résztvevők száma (7) és a céges társasozáshoz alkalmas játékkészletem szűk keresztmetszete nehéz feladatot adott az est előkészítésében. Pontosabban csak a játékok előkészítésében, mert különben minden megvolt: több cukrászdányi sütemény és néhány rekesznyi sör meg rövid került leszállításra a résztvevők által házigazdánk lakásába. Főként ez utóbbi miatt már a második "rövid kör" után borult az előre eltervezett stratégiám: ...

Tovább Szólj hozzá

szerencse blöff munkahely kártyajáték

süti beállítások módosítása