2010. ápr 11.

Az ígért Théba

írta: Plenni
Az ígért Théba

Az előző bejegyzésben ígértem egy Thebes ismertetőt. Sejthető, hogy csak a (helyesebben e) kényszer vitt rá, de történetesen kedden volt szerencsém - immáron harmadik alkalommal  - játszani Peter Prinz remekével. Váratlanul adódott a lehetőség a baráti körben megejtett társasjátékozásra, de talán ezek a legjobbak: "este szólok, hogy, holnap játszunk!" . A mostanság "kötelező" politizáláson és a nem kötelező, de mindenki által annál inkább kedvelt étkezésen túlmenően, két partira jutott idő: egy Thébára (ritka alkalom, hogy csak 4-en vagyunk, ki kellett használni), majd egy Atlantic Starra .

A játék szerzőjéről, Peter Prinz-ről sokat nem lehet tudni. Dizájner életének fő műve a Thebes (nevezzük inkább Thébának, elvégre ...

Tovább Szólj hozzá

régészet szerencse történelmi táblásjáték

2010. ápr 09.

Zsákbamacska, avagy Schotten-Totten Húzópakli módra

írta: -csibu-
Zsákbamacska, avagy Schotten-Totten Húzópakli módra

Szia!

Szereted a zsákbamacskát? Akkor üdv körünkben! Ugyanis ezen a blogon hetente több alkalommal kihúzunk egy zsákot a macskánkból, öö akarom mondani macskát a zsákunkból.

Hogy ez mire jó, ne kérdezd. De hátha ad egy kis ihletet nekünk, blogíróknak!

Minden héten több alkalommal társasjátékokról lesz szó! Van nekünk egy paklink (a neve Húzópakli ;) ) ami csak arra vár, hogy felcsapjuk mindig a legfelső lapot (értsd: társasjátékot) és írjunk róla!

De a paklinkban nem csak társas lapul! Vannak benne jokerkártyák, ami ki tudja, mit foglal magában! Úgyhogy megéri figyelemmel követni a kártyák felhúzását! ;)

Az első "lap", amit felhúzok, a Schotten-totten! Mielőtt azonban belemélyednénk eme kártyajáték rejtelmeibe, érdemes ...

Tovább Szólj hozzá

kártyajáték kétfős

2010. ápr 08.

Mert kell egy hely!

írta: Plenni
Mert kell egy hely!

Ez egy kellemetlen helyzet, mert ez lenne kezdete eme tervezett e-terepre rendelt jegyzeteknek. Nem szeretem ezt: eleje kell legyen, de e kezdetnek ereje, egyben jele e helynek. Ebben gyenge lehetek.
Elmerengek, eltervezek, szerkesztgetek de remek kezdetre nem lelek.

Kell egy hely, melyben elegyes, meglehet nem veretes egyvelegben leledzenek: esetek, elvek, eredetek, gyermekeknek, s gyermeteg lelkeknek kedves eledelek: jegyezetek (lesz Descent meg Thebes, meg egyebek...). Ezeket elemezve eme terepre bejegyezhet ezer ember, ezzel segedelmet jelentve tehetetlen meg telhetetlen embereknek.

Legyetek velem! Gyertek, mert ez egy lehet kedvenc helyednek, melyen szemedet legelteted, s eszedet edzheted.

Eme jegyzet-terep eredete ez: ezer esztendeje elterveztem egy nekem kedves, de nem merev, sem ...

Tovább Szólj hozzá

blog mekegek

süti beállítások módosítása