2010. máj 28.

Mit tud a Fresco? Inkább azt kérdem: mi van rajta?

írta: Plenni
Mit tud a Fresco? Inkább azt kérdem: mi van rajta?

Szerdán a Gémklubban, Viktornak hála, Laci és Ábel társaságában végre kipróbálhattam a Frescot . A Spiel des Jahres -szel is hírbe hozott, hazai körökben dicshimnuszokkal övezett játék, valóban remek volt. Mindhárom kiegészítőt bevetettük, így egy közepes nehézségű gémer játékkal ismerkedhettünk meg, amelyben jócskán akad számolgatni való is. A játék kerettörténete és a mechanikák összeállítása nagyon megnyerő: sok apró ötlet teszi a freskófestés alap-ideáját még színesebbé: portré- és oltárfestés, szinházbajárás, piacon vásárlás és a legaranyosabb: a "ki, mikor kell fel reggel dolgozni" fázis (ami tulajdonképpen egy sima sorrendválasztási mechanika: "ki korán kel, aranyat lel" - csak jó drágán! - lehetne a ...

Tovább Szólj hozzá

teszt kereszténység táblásjáték spiel des jahres boardgamegeek

2010. máj 25.

Ez társasjáték! Nem Tesco tej!

írta: Plenni
Ez társasjáték! Nem Tesco tej!

Feleségem a múlt héten 50%-os akcióban (többet nem ér, annyi biztos) vett Mesinek egy "Fifi virágoskertje" játékkártyát.
Hazaérkezve a munkából, este rögvest ki is akartam próbálni. Félve, előítéletekkel vettem kezembe a dobozkát. A kártyalapok minősége, és az illusztrációk tekintetében kellemes csalódás ért, viszont a hátlapon található szabállyal sehogy sem vergődtem zöld ágra. Pedig már több, mint 200 társasjáték kipróbálásán vagyok túl és több, mint 10 magyar szabályfordítást is készítettem, de Fifi kifogott rajtam. Sehogy sem értem a dolgot, pedig próbáltam részletesebben is elemezni:
1. Összekavarom a kártyákat és képpel lefelé fordítva szétosztom egyenlő arányban a játékosok közt.
2. A legfiatalabb kezd. ...

Tovább Szólj hozzá

gyerekek kiadók játékszabály

süti beállítások módosítása