2013. feb 17.

Társasozz okosan!

írta: -csibu-
Társasozz okosan!

Sziasztok!

Mai bejegyzésem rövid, ugyanis "csak" egy rendkívüli interjú ajánlója. Az LFG.hu fórumán kgyuri hívta fel rá a figyelmet, melyet most nem közlök le változatlan formában ( mint tettem azt korábban egy Metro újságbeli interjú kapcsán), de ajánlom áttanulmányozásra. A Jesztl József szociálpedagógussal készített interjú - mely a pedagógia és a társasjáték kapcsolatáról, valamint a társasjáték szocializációjáról szól, az alábbi linken megtekinthető: "Úgy nyerj, hogy legyen következő parti" .

Jó játékot! Csibu

Tovább Szólj hozzá

blog interjú gyerekek

2013. feb 15.

Ne veszítsd el a fejed!

írta: -csibu-
Ne veszítsd el a fejed!

Következzen Saabee újabb játékismertetője!

Nevezhetjük rendhagyónak az alábbi írást, hiszen - csibu - bejegyzéséből korábban a húzópakli olvasói már részletesen megismerhették a Guillotine nevezetű végtelenül egyszerű, de legalább ugyanannyira ötletes, pörgős kártyajátékot.

gui02.jpgMivel a "köreimben" nagy népszerűségnek örvend, ez a komolyabb gémerek szívét meg nem lágyító, véresen komoly(talan) darab, magam is billentyűzetet ragadok a népszerűsítésére (bár az is igaz, hogy jó bornak nem kell a cégér: több, mint 10.000 BGG user tudja magáénak a játékot!). Azt kell mondjam, hogy ritka, hogy valaki ennyire fején találja a szöget, akarom mondani nyakánál kapja el a témát, mint Paul Peterson . Egy igazán vérzivataros ...

Tovább Szólj hozzá

horror humor szerencse történelmi kártyajáték

2013. feb 11.

Michael Menzel interjú 2/2

írta: -csibu-
Michael Menzel interjú 2/2

Ahogyan ígértük, Saabee jóvoltából itt az újabb Menzel interjú!

"A doboz mögött" c. (egykori?) Tabula magazin rovat, valamint az idén érkező Brügge c. Stefan Feld játék inspirált arra, hogy lefordítsak két interjút, amely kedvenc grafikusommal, Michael Menzel -lel készült.

Menzel03.jpg(fotó: zuspieler.de)

Íme a második interjú, amely hasonlóan az előzőhöz szintén nem a legfrissebb (2009 júliusában készült), viszont annál érdekesebb. Máskülönben ugyancsak egy portugál blog szerzői követték el, nevesítve az E ai Tem Jogo ? .

Menzel01.jpgMichael Menzel interjú

EatJ: – Mesélj nekünk magadról egy kicsit! Mikor kezdtél illusztrátorként dolgozni és hogyan vezetett az utad a társasjátékokig?

MM: – Kisfiú korom óta szeretek rajzolni. Amikor ...

Tovább Szólj hozzá

interjú játékkészítés boardgamegeek

süti beállítások módosítása