2013. feb 08.

Ki kezdje a játékot? És egyáltalán, mit játsszunk?

írta: -csibu-
Ki kezdje a játékot? És egyáltalán, mit játsszunk?

start.jpgNem tudom, ti hogy vagytok vele, de tapasztalataim szerint egy társaságban általában három dolgot kell eldönteni, mielőtt végre játszhatunk:
1. Mit eszünk/iszunk (vagy ihatunk ehetünk...)?
2. Egyáltalán mivel játsszunk?
3. Ki kezdje a játékot?

Ahogyan a mesében is a hős/legkisebb testvér/királyfi akkor nyeri el a jutalmát, ha megfelel három (találós)kérdésre, úgy általában mi is csak azután nyerjük el a játék izgalmának kellemesen melengető (vagy a társak/szerencse minket sújtó eseménysorozata miatt éppen bosszantó) érzését, ha erre a három kérdésre sikerrel megfelelünk.

Az első kérdés kevesebb problémát szül (a választható lehetőségek száma még az AP, azaz analízis-paralízis hajlamos játékosok számára is ...

Tovább Szólj hozzá

blog humor karikatúra mekegek boardgamegeek

2013. feb 04.

Michael Menzel interjú 2/1

írta: -csibu-
Michael Menzel interjú 2/1

"A doboz mögött" c. (egykori?) Tabula magazin rovat, valamint az idén érkező Brügge c. Stefan Feld játék inspirált arra, hogy lefordítsak két interjút, amely kedvenc grafikusommal, Michael Menzel -lel készült.

MM1.jpg(fotó: zuspieler.de)

Az első interjú még 2008-ra datálható, azóta Michael 2011-ben megkapta a Graf Ludo díj at az Eselbrücke c. játék illusztrálásáért, ráadásul a három 2012-es jelölt közül kettő (!) is az ő nevéhez fűződik. Sőt, immár szerzőként is bizonyított. Andor Legendái címmel jelent meg műve, amellyel kapcsolatban úgy nyilatkozott, hogy: "Az Andor legendái egyszerre első játék és utolsó is. Minden, ami a fejemben járt, azt beletettem ebbe. Most viszont már inkább előre örülök a következő klassz ...

Tovább Szólj hozzá

interjú játékkészítés boardgamegeek

süti beállítások módosítása