2013. jan 09.

A magyar társasjátékos közösség - 1. rész

írta: -csibu-
A magyar társasjátékos közösség - 1. rész

Sziasztok!

December közepén, egyik hideg késő délután, miután már végeztem a napi feladataimmal és kezdhettem ellazítani magam - mostanában ehhez a Far Cry 3 szolgáltatott alapokat - elmerengtem a társasjátékozás "szakmaiságán". Vagyis inkább azon, hogy milyen kár, hogy nincs egy minőségi, rendszeres és strukturált társasjátékos folyóiratunk. Bár korábban ezt valósította meg a Tabula magazin , viszont már évek óta nem jelentkezett újabb lapszámmal (pedig több alkalommal is megpróbálták azt újraindítani), és bár az a magazin ebben a műfajban alapműnek számít és meghatározó "személyiség", mégis hagy(ott) némi kívánnivalót maga után. A fejemben beinduló apró fogaskerék egész nagy hullámokat gerjesztett, és már láttam ...

Tovább Szólj hozzá

statisztika teszt kutatás boardgamegeek

2013. jan 07.

Mindig magasabbra, azaz K2-re fel!

írta: -csibu-
Mindig magasabbra, azaz K2-re fel!

Saabee harmadik írásával jelentkezik, nekem nagyon tetszik, remélem nektek is hasznos olvasmány lesz!

Minekutána a karácsonyfa alá sikerült berejtenem saját magam számára a 2012-es Kennerspiel das Jahre egyik nomináltját, az eredetileg 2010-es megjelenésű K2 -t, nem okozott meglepetést, hogy 2013-ban elsők között került az asztalunkra ez a hegymászós témájú társasjáték.

K2-00_1.jpgMivel az utóbbi időben kissé besokalltam a sok-sok, tematikát „szükséges rosszként” kezelő, azt háttérbe szorító, amúgy elsőrangú mechanikával üzemelő játéktól ezért próbáltam keresni valami egyedi eurogame-et. A K2 ideális választásnak tűnt, és ezt a rövidnek mondható játékidő után (kb. 1 órás) gyakorlatilag igazolta is.

Egy nagyon erős ...

Tovább Szólj hozzá

egzotikus táblásjáték spiel des jahres családi játék versenyjáték egyfős

süti beállítások módosítása