2013. már 27.

Top játékok és a dobókocka

írta: -csibu-
Top játékok és a dobókocka

Sziasztok!

DF.jpgÁltalános vélekedés, hogy a játékokat két fő típusba sorolhatjuk: eurogame és ameritrash. Tulajdonképpen előbbibe a magas taktikai és stratégiai játékok, és a maximum 1-2 órás játékmenet; utóbbiba a több interakció, külsőségekre sokat adó és a szerencsét is komoly tényezőként kezelő játékok tartoznak.

Az LFG.hu Társasjátékos fórumban [ link ] egy beszélgetés során felvetődött, hogy a boardgamegeek.com weboldal TOP 200 játéka közül vajon mennyiben található dobókocka. A ranglistáról azt kell tudni, hogy folyamatosan változhat a szavaztok alapján, létezik kategóriákra osztott lista is és létezik külön Geek és AVG Ranking is. Illetve a wargame, ameritrash típusú játékok kedvelői jóval kevesebben vannak a ...

Tovább Szólj hozzá

statisztika kutatás szerencse játékszabály kockajáték boardgamegeek

2013. már 20.

Andreas Seyfarth interjú 2/2

írta: -csibu-
Andreas Seyfarth interjú 2/2

A http://www.brettspillguiden.no című norvég honlapon Remo készítette az alábbi interjút, amelyet nagy lelkesen megpróbáltam becses anyanyelvünkre átültetni. Remélem ti is érdekesnek találjátok majd! saabee

2008-ban Essenben bemutattak Andreas és Karen Seyfarth -nak, majd 2009 nyarán a Hans im Glück egyik játékestjén újra találkoztunk. Így éltem a lehetőséggel, és meghívtam a párt a 2010-es Spillathonra díszvendégnek, valamint egy riportot is készítettem az örökké elfoglalt Andreas Seyfarth-hal.

Andreas_Seyfarth3.jpgEzúton is köszönöm neked a riportra fordított idődet. Legutóbb röviddel ezelőtt Essenben találkoztunk, mit gondolsz az idei játékokról? Találtál valami érdekeset az újdonságok között?

Az idei játékok? Nézzük csak, Essen óta ...

Tovább Szólj hozzá

interjú játékkészítés boardgamegeek

2013. már 04.

Építkezés kockákkal

írta: ZsGábor
Építkezés kockákkal

Bejegyzés alcíme...

pic1176894.jpgA játékot, amiről a bemutató készült nemrég sikerült kipróbálnom, és azonnal nagyon elnyerte a tetszésemet. A játék 2011-ben jelent és Stefan Feld tervezte, aki többek közt a szintén nemrég megjelent és szintén nagyon jól sikerült Trajant alkotta. A játékban mindenki kap egy birtokot, és azt próbálja városépítés, kereskedelem, állattenyésztés és tudományok fejlesztésével felvirágoztatni.   A játékban kockadobásokkal lehet a különböző akciókat végrehajtani. Ez elsőre úgy hangozhat, hogy a szerencse dönti el a játék kimenetelét, ezzel ellentétben a játékosoknak mindig pár lépéssel előre kell gondolkodni, és a két kockát a lehető legjobban kihasználni, a legtöbb akciót végrehajtani vele.

 


A dobozban található ...

Tovább Szólj hozzá

szerencse építés kockajáték táblásjáték

2013. már 01.

Andreas Seyfarth interjú 2/1

írta: -csibu-
Andreas Seyfarth interjú 2/1

Saabee újabb interjúval kedveskedett nekünk, lássuk! :)

pic593448_lg.jpgA The Dice Tower csapata igazán remek írásokkal, és ismertetőkkel jelentkezik a társasjáték világ minden szegmensét illetően. Az alábbi riport már több mint nyolc éve készült ugyan, de úgy gondolom, hogy ennek ellenére a mai napig meglehetősen informatív, és ezért érdemes elolvasni.

Az eredeti írás linkje: http://www.thedicetower.com/interviews/int087.htm
(2005. január 28.)

Andreas mesélj magadról!

1962 november 6-án születtem Münchenben. München mellett, egy kis faluban nőttem fel, Haar-ban. 1981-ben érettségiztem. A katonaságot közszolgálatosként teljesítettem egy haari kórházban. Majd visszatértem a tanulmányokhoz és Kölnben, Dieburgban (Frankfurt közelében) és ...

Tovább Szólj hozzá

interjú játékkészítés boardgamegeek

süti beállítások módosítása